معرفي آثار

کُمیک‌استریپ

تقريباً بهترين کُمیک‌استریپي كه من

درعمركوتاهم خوانده ام کُمیک‌استریپ ايراني

آريو بود.


اين کُمیک‌استریپ درمؤسسه فرهنگي هنري

گل آقا به چاپ رسيده.


صاحب امتيازو مدير مسؤول:پوپك صابري فومني        

سردبيرو مديرهنري:امير حسين داوودي


طراح:مرتضي مهمد


سايه:كيوان عابديني


نويسنده: گيتي صفرزاده(برگرفته ازحكايات
قديمي ايران)

آريو


داستان مصور(کُمیک‌استریپ)

داستان مصور یا کُمیک‌استریپ (به انگلیسی: Comic Strip نقاشی، یا مجموعه‌ای از نقاشی‌های دنباله‌دار است که ماجرایی را روایت می‌کند. به کسی که کمیک را می‌کشد کارتونیستمی‌گویند، این کمیک‌ها معمولاً در دوره‌های مرتبی به چاپ می‌رسند.

))کمیک ‌استریپ، همان هنر متوالی است((. ویل آیزنر، کارتونیست.

 

تاریخچه

شرح روایت و بیان ماجراها به زبان تصویر و بعضاً با استفاده از دیالوگ‌ها، به زمان مصر باستان بر می‌گردد. اما اگر شرح روایت‌های مدرن را در نظر بگیریم، کمیک اولین بار در کشورهای آلمان و انگلستان پا گرفت. اولین کمیک‌های آمریکایی در قرن بیستم شکل گرفتند. دیالوگ‌ها درون بالن‌ها گفته می‌شد، برای غافلگیری از علامت تعجب روی کله‌ها استفاده شد و برخی از لغات مثل «زارت و زورت و آخ و پاخ» برای بیان حالات یا ضربات استفاده گشت و تا امروز نیز کاربرد دارد. اولین کتاب کمیک بر اساس مجموعه‌ای از کمیک‌استریپ‌های روزنامه‌ای شکل گرفت.

اولین‌ها

همانطور که از نام کمیک (Comic) بر می‌آید، محتوای آن اساساً مطلب خنده‌دار است، اولین کمیک‌استریپ‌هایی که در دههٔ ۱۹۳۰ پا به‌عرصهٔ وجود گذاشتند، شامل ماجراهای خنده‌دار و ماجراجویانهٔ قهرمانانی چون باک راجرز، تارزان و ماجراهای تن تن بود. البته قرار گرفتن نام کمیک مربوط به تاریخچهٔ آن است . اکنون با وجود تغییرات عمده‌ای که در نوع طراحی ، موضوع ،کمپزسیون ، انتخاب زاویهٔ دید و دیگر المان‌های کمیک به وجود آمده و این هنر روایتگر را بسیار متفاوت از گذشتهٔ خود کرده ، هنوز نام کمیک روی آن باقی مانده است. درحالی که مایهٔ طنز تنها در شاخهٔ خاصی از این هنر به کار گرفته می‌شود.

انواع

کمیک روزنامه‌ای

این نوع از کمیک‌ها، در روزنامه‌ها منتشر می‌شوند، معمولاً دارای اسلایدهای کم هستند و دنباله‌دار نیستند، از معروف‌ترین کمیک‌های روزنامه‌ای می‌توان:

و در ایران می‌توان به کمیک‌های چلچراغ و همشهری جوان اشاره کرد.

    کمیک مجله‌ای

این دسته از کمیک‌ها، هر هفته/ماه/روز منشتر می‌شوند، معمولاً تعداد صفحه‌های معقولی در حدود ۲۰، ۳۰ یا ۴۰ دارند و در دو یا سه شماره به پایان می‌رسند. از میان ناشران کمیک استریپ معروف در جهان می‌توان به:

و در ایران :

اشاره کرد.

تأثیرات جامعه‌شناختی

اساساً کمیک‌ها در همان ابتدای دوران حیات وجودی خود به مقاصد اجتماعی یا سیاسی می‌پرداختند. از ارزش‌های محافظه‌کارانهٔ کمیک آنی اورفان کوچولو بگیر تا مفاهیم افسارگسیختهٔ آزادی خواهی کمیک دونزبری. کمیک استریپ پوگو با استفاده از شخصیت‌های حیوانی، خشونت را به تصویر کشید و بسیاری از سیاست‌مداران دوران را به حیواناتی مشابه چهره‌شان نسبت داد. در حرکتی دلاورانه، والت کلی تصویرگر کمیک پوگو، جوزف مک کارتی را در دههٔ ۵۰ به شکل گربه‌ای وحشی کشید، گربه‌ای به نام جی. ملارکی.

  • منبع: از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

لافكاديو

 

شيری كه جواب گلوله را

با گلوله می داد

 

تقريباً بهترين كتابی در عمرم تا كنون

 

خوانده‌ام لافكاديوبود.

 

لافكاديو كتابی از شل سيلوراستاين است،(درپايين اين مطلب عكسهايی از شل سيلوراستاين را می بينيد)

اميدوارم كتاب لافكاديورا تهيه كنيدتامتوجّه شويداين غول بيابانی چه كتابی باچه ظرافتی نوشته!

اين كتاب در انتشارات كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان به چاپ رسيده.

كاريكاتورهای اين كتاب را خود شل سيلوراستاين كشيده.

اين كتاب را بايد با تفكر خواند چون پشت طنز های شل سيلوراستاين نكات مهمّی وجود دارد.

 

برای خواندن اين كتاب بايد دل و روده

 

محكمی داشته باشيد تا دل و روده تان نبرد!

 

لافكاديو

 

در ضمن يك توصيه مهم:

به كودكان و نوجوانان توصيه می‌كنم در هر شهری كه هستند عضو كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان آنجا شوند. زیرا كانون‌ها علاوه بر برنامه های متنوع و خوبی كه دارند از كتابخانه های غنی و بسيار خوبی برای كودكان برخوردار هستند. اين كتاب‌ها جزء استانداردترين كتاب‌های دنيا برای كودكان و نوجوانان می‌باشند.

 

*** عكسهايی از شل سيلوراستاين: ***

 

شل-كاريكاتور

 

شل1

 

شل2  شل3

 

*****************************

گزارش تخلف
بعدی